Novi mobility video materijal na website-u

Uz standardni i svima tako dragi WOD (workout of the day), većina članova imala bi koristi od kratkog, ali redovitog MWODa (mobility workout of the day).

Ako imate puni opseg pokreta onda svakako ne trebate dodatan rad na mobilnosti, međutim naše iskustvo iz dugogodišnjeg rada s ljudima sugerira da velika većina članova koji prođu kroz dvoranu ima određenih problema s mobilnosti. S obzirom na sjedilački način života i povijest ozljeda koje nisu kvalitetno rehabilitirane, manjak mobilnosti u određenim zglobovima ne predstavlja ništa začuđujuće. Međutim ono što čudi je naizgled manjak interesa kod ljudi za popravljanje mobilnosti. Jednostavnim rječnikom mobility wod izgleda nije dovoljno “sexy” kao “pravi” WOD 🙂

Za sve koji tako misle, morate shvatiti da vam postizanje, a onda i jačanje punog opsega pokreta (ROM) pomaže u WODu da budete efikasniji i sigurniji = bolja vremena = “stardom” 🙂

Kroz priču s članovima, kao jedan od glavnih razloga za manjak rada na mobilnosti, navedena je nesigurnost što raditi, kada, i u kojem broju ponavljanja.

Iz tog razloga snimili smo video mobility komplekse za razne dijelove tijela koji vam mogu pomoći kao priprema prije grupnog treninga, ovisno o tome što se radi taj dan i o vašim individualnim potrebama.

Primjer 1

U treningu vidite Overhead day (bilo kakvo podizanje ruku iznad glave poput Press, Jerk, Snatch, OHS)

Vaša situacija je takva da imate problema s podizanjem ruku iznad glave i bez opterećenja (vježbe poput wall slide vam predstavljaju problem)

Onda bi svakako imali koristi od Overhead Mobility Soft Tissue videa na websiteu, izvedenog u 10 ponavljanja po vježbi, s 30s zadržavanjem strecheva s gumom.

Nakon rada na tkivu izaberite 1 do 2 drilla iz Overhead Control videa da “utvrdite” novi opseg pokreta i bit ćete bolje pripremljeni i SIGURNIJI za trening tog dana.

Ove vježbe često rade brzu trenutnu razliku i mogu vam pomoći kao priprema pred trening, u slučaju da i nakon ovih vježbi puni opseg pokreta nije tu, tada je potrebno skalirati pokret (primjer umjesto overhead pressa – landmine press ili bench press) pošto nikad ne želimo jačati (dodavati kilažu) disfunkcionalni pokret.

Primjer 2

U treningu radimo čučanj (gotovo svakodnevnost u CrossFit dvoranama)

Vaš situacija je takva da ne možete 30 sekunda u komadu stati u donjoj poziciji čučnja (paleo chair)

Nakon što odredimo što vas limitira (mobilnost gležnja ili kukova) odradite par vježbi i testirajte razliku.

Hip Mobility kompleks video, 10 ponavljanja svake vježbe, uz kontrolu za kraj s tempo goblet squatom i disanjem.

Primjer 3

U treningu se radi pokret iz olimpijskog dizanja utega koji zahtijeva agresivno “otvaranje” (ekstenziju) kukova.

Uz sva vaša nastojanja, trener i dalje prolazi pokraj vas i govori “još otvori kukove”.

Možda je u pitanju mobilnost. Pogledajte Hip Extension mobility + control video i pratite jeli trener sretniji s vašim pokretom 🙂

Novi video materijal sadrži još wrist mobility koji može olakšati život ljudima koji se muče u front rack poziciji, t-spine mobility, kao i vježbe za jačanje mišića rotatorne manšete i lopatice koji, iako u zadnje vrijeme zanemareni zbog manjka “funkcionalnosti”, mogu imati svoju ulogu u prevenciji ozljeda ramena.

Pobrinite se za sebe i svoje tijelo tako da budete samostalni i funkcionalni u godinama koje su ispred vas. Ako imate pitanja nakon što pokušate odraditi neke od ovih vježbi treneri su vam uvijek tu na raspolaganju da vam odgovore i pomognu zato se nemojte ustručavati pitati nas. Vi ste ogledalo našeg rada i naš je motiv i želja (uz vašu suradnju) dovesti vas do savršenog pokreta.

This website or its third-party tools process personal data.
You may opt out by using the link Opt Out