Tehnika pokreta

Nemojte trenirati kroz bol, radite svakodnevno na svojim restrikcijama koje su potencijalni uzrok boli, te modificirajte trening ukoliko postoji bol u određenom dijelu tijela!

Tehnika pokreta je prioritet na svakom ponavljanju, svakog seta.
Prvo ponavljanje bi trebalo izgledati isto kao i zadnje ponavljanje, to se odnosi na trening snage, metcon i pogotovo na kompleksne pokrete kao sta su olimpijska dizanja i odredeni gimnasticki pokreti.

Jedna od osnova CrossFita koji se uci na Level 1 seminarima je TEHNIKA – KONSTANTNOST – INTENZITET 

Fokusirajte se na tehniku prvo, neka glavni cilj bude zaredati veći broj ponavljanja sa dobrom formom. Ukoliko zadovoljavate taj uvjet tek onda dodajte intezitet u igru. Ukoliko vam se forma "raspada", zastanite, dodite do zraka i nastavite sa pravilnim izvodenjem vježbi kada ste spremni iste izvoditi na pravilan način.

Ukoliko ne možete slijediti ovo pravilo modificirajte trening (najčešče smanjiti kilažu) da bi ste mogli nastaviti s treningom na siguran i prikladan način.

Ukoliko uočite nedostatak mobilnosti za određeni dio tijela (tijekom dijagnostičkih vježbi koje provodimo kroz zagrijavanje) modificirajte trening i radite na nedostacima dok se ne poprave – u mobility sekciji website-a možete pronaći vježbe za različite dijelove tijela, ukoliko budete uporni i redoviti sa vjezbama, sigurno ćete vidjeti napredak.

Primjer, ako ne možete podignuti ruke iznad glave bez kompenzacija (ekstenzija u donjem tijelu leđa, „guranje“ vrata naprijed, nedostatak vanjske rotacije u ramenu) onda naravno da nema smisla da radite bilo kakav potisak iznad glave sa opeterećenjem. Glavni cilj vam mora biti postizanje punog opsega pokreta (ROM)

Ovo je nešto što većina ne voli čuti, ali je apsolutno nužno da bi ostali zdravi i sigurni tijekom treninga.

Za tijelo nije prirodno da ste konstantno u boli ili ozljeđeni, trebali bi ste se osjećati bolje nakon treninga, a ne gore.

CrossFit kao i svaki drugi način treniranja predstavlja određene rizike, ali sa pravilnim pristupom te rizike možemo svesti na minimum.

This website or its third-party tools process personal data.
You may opt out by using the link Opt Out