Veganske lazanje

Za današnji Tasty Tuesday vam donosimo naše proslavljene veganske lazanje koje su bile apsolutni hit na BBQ & WOD-u kojeg smo održali prošlu subotu! 

Svi su ih probali: mesojedi, omnivori, peskaterijanci, vegani i dali im žig odobrenja!

Baza je obična šalša: zažutit luk i kapulu, dodat ili svježe pome ili pelate iz konzerve. Začinit je sa malo soli, papra i kokosovog šećera (može i meda). Kuhat je 20ak minuta i gotova je. 

Listovi manistre su zapravo samo tanko narezane tikvice! Po dužini narežite tikvice što tanje možete i ubacite ih u pećnicu na 5 10 minuta da ispari voda iz njih. 

Dok su tikvice u pećnici zamutite bešamel. Brašno (ovdje je korišteno bezglutensko ali može bilokoje), sol, papar, žlicu tahinija i 2 žlice nutritivnog kvasca (ako imate, može i bez ovoga) zamiješajte s vodom u smjesu koja je gusta kao smjesa za američke palačinke (gušća od naših običnih palačinki). Ova smjesa se ne kuha već se samo slaže u slojevima s ostalim sastojcima. 

Slažite šalšu, tikvice, bešamel i sir (veganska verzija koju koristimo u ovom receptu će biti u komentaru) dok ne složite dovoljno redova da napunite tepsiju i da je zadnji red bešamel pa sir. Nakon toga lazanje pecite pola sata na 180 odnosno dok se vrh ne zarumeni i dok vidite da nema tekućine po rubovima. 

Pustite ih da se malo ohlade kako bi ostale cijele pri rezanju i dobar tek

This website or its third-party tools process personal data.
You may opt out by using the link Opt Out