Pripremanje hrane unaprijed

Ako imate sistem da vam je zdrava hrana stalno dostupna onda ne morate previše razmišljati, jedete kad ste gladni i jedete zdravo.

Ključ transformacije tijela je u pripremi i planiranju. Kad se pripremite unaprijed ne ostavljate stvari slučaju, ne razmišljate previše, ne donosite puno odluka, samo radite ono što ste već ranije odlučili da želite radi sebe i svog cilja.

Promislite kako će vam izgledati sutrašnji dan, ili cijeli tjedan i pripremite se da imate kvalitetnu hranu dostpunu kad vam zatreba.

Imate zdrave namirnice u kući? Bravo, pomozite sebi i krenite s pripremom. Nemate namirnice? Stanite s čitanjem i krenite u nabavu. 🙂

Opcija 1: Priprema vikendom

Nedjelja je dan kada uglavnom imamo više slobodnog vremena , ali naravno može biti i bilo koji drugi dan.

Pogledajte svoj raspored za nadolazeći tjedan. Identificirajte trenutke koji bi mogli bit izazovni u vašem nastojanju da se hranite zdravo.

Isplanirajte generalni jelovnik za nekoliko dana unaprijed i na osnovu toga napravite listu namirnica koje morate nabaviti. Na ovaj način odlazite po namirnice s ciljem, umjesto da lutate i kupujete sve što vam pada napamet. Kad se vratite kući krenite s pripremom.

Ispecite cijelo pakiranje pilećih prsa, oduzeti će vam jednako vremena kao da pripremate jedan komad, a može vam ostati u frižideru za kasniju uporabu npr. za salatu od piletine.

Odmah nakon dolaska iz shoppinga operite i nasjeckajte povrće i spremite ga u posude. Pripremite šalše, gulaše, umake, sve šta možete bez problema raspodijeliti i čuvati u frižideru.

Opcija 2: Pripremanje ujutro za navečer, navečer za ujutro

Možete kombinirati pripremu vikendom s dnevnim ritualom pripreme.

Pokušajte ujutro s ovim opcijama: Ako jedete zobene pahuljice, pripremite unaprijed kombinaciju zobenih, proteinskog praha, sjemenki i držite tu mješavinu u posudi. Ujutro morate samo dodati vode ili mlijeka, ugrijati, dodati “topping” po želji poput borovnica i obrok je spreman.

Slično je i s jajima, izmiksajte unaprijed par komada u posudi, dodajte povrće koje ste već nasjeckali i čuvajte u frižideru, ujutro imate samo ugrijati tavu i gotovi ste u dvije minute.

Navečer dok pripremate večeru možete pripremiti ekstra porciju koju možete pojesti ujutro za doručak. Ujutro ako se budite ranije i spremate doručak, možete napraviti ekstra porciju da imate još jedan obrok pri ruci između doručka i ručka.

Iskoristite neke od ovih strategija na način koji najviše paše vama i vašem rasporedu.

This website or its third-party tools process personal data.
You may opt out by using the link Opt Out