4 stvari za uzeti u obzir prije nego se odlučite gdje započeti s treningom

Čuli ste za CrossFit! Niste točno sigurni što se tu radi. Možda ste vidjeli fit ljude kako dižu puno kilograma na instagramu. Možda vam kolega s posla ide na CrossFit svaki dan nakon što završite u uredu. Možda imate prijatelje koji ne mogu prestati pričati o CrossFitu…

 

Razmišljate da bi trebali početi nešto trenirati u novoj godini? 

 

Ovo su 4 stvari za uzeti u obzir prije nego krenete s treningom u CrossFit dvorani ili bilo kojoj drugoj dvorani za trening. 

 

1. Razmotrite više faktora osim cijene prije nego donesete odluku. 

 

Često dobijemo upite na facebook i instagram profilima od dvorane koji izgledaju ovako: 

 

“Cijena?”

 

Jasno mi je da postoje situacije gdje netko ne može priuštiti skuplju uslugu i da mu cijena apsolutno mora biti odlučujući faktor, ali postoji i izreka “nisam toliko bogat da kupujem jeftino”. Koliko će vas ekstra novaca koštati iskušavanje metoda koje ne funkcioniraju? Koliko ćete novaca “baciti” na trening i suplemente koji ne daju rezultat prije nego pronađete pravu dvoranu za vas? CrossFit trening u našoj dvorani nije jeftin, definitivno možete pronaći jeftiniju dvoranu za treniranje, ali dobit ćete ono što ste platili. Piitanje koje morate postaviti je “što ja zapravo tražim?”

Je li vam potreban samo pristup opremi bez trenera? Onda izaberite najbližu teretanu. 

Ako vam je potreban stručnjak koji će vam objasniti što i kako raditi u dvorani, pratiti vas je li radite dobro, ohrabriti vas sa savjetom i motivacijom, onda je https://crossfitxv.com dobra dvorana za vas! U našoj dvorani treneri znaju kako se zovete i stalo im je do vas i vašeg uspjeha!

 

2. Znaju li treneri u dvorani zašto trenirate i koji su vam ciljevi? 

 

Najuspješnije dvorane znaju želje, potrebe i ciljeve svojih članova. Najbolje dvorane razumiju da je naš posao dovesti člana do rezultata kojeg želi. Put do ostvarenja vaših ciljeva započinje na našem prvom susretu kojeg zovemo “uvodni razgovor”. (https://www.youtube.com/watch?v=yNdzNvuuX-Y

U dobroj dvorani, trener će vas pitati što želiš ostvariti s treningom? Želiš li izgubiti kilograme? Ojačati? Osjećati se bolje? U lošoj dvorani samo će vas ubaciti u grupu s nadom da ćete se sami snaći… 

U odličnoj dvorani, osim što će treneri ispitati vaše ciljeve, postavit će vam i pitanje ZAŠTO?

Zašto želiš izgubiti kilograme? Zašto želiš ojačati? Zašto se želiš osjećati bolje u vlastitoj koži?

Postoji li dublji razlog? Imaš li u obitelji povijest kroničnih bolesti? Želiš li se igrati s djecom bez da se uspušeš nakon dvi minute? Želiš li postati sposobniji da bi se mogao baviti drugim aktivnostima koje su ti drage? Želiš li biti bolji lider i vodit druge vlastitim primjerom? 

Ako nitko ne sjedne i popriča s vama o vašim željama, brigama i ciljevima, kako bi vas uopće mogli razumjeti u toj dvorani? Vi zaslužujete trenirati u dvorani gdje vas cijene i gdje vas žele saslušati! 

 

Ako želite rezervirati uvodni razgovor kliknite ovdje – https://crossfitxv.com/kako-zapoceti

 

3. Nudi li dvorana u kojoj planiraš trenirati pomoć s prehranom? 

 

Dvorana u kojoj planirate trenirati mora imati stručnjaka za prehranu u timu! Stručnjak za prehranu nije osoba koja je savladala aplikaciju myfitnesspal već nutricionist ili osoba koja posjeduje certifikat nekih od vodećih svjetskih institucija za nutrition coaching kao što je Precision Nutrition. 

 

Poanta treniranja je veća razina fitnessa. Fitness se poboljšava optimiziranjem treninga i PREHRANE.

Osnivač CrossFit-a je definirao fitness u 100 riječi, a zanimljivost je da je prvih 26 riječi od 100 isključivo o prehrani. Više o fitnessu u 100 riječi ovdje – https://www.youtube.com/watch?v=K5fg7VcrJ70

 

Prehrana je baza i osnova svakog pravog fitness programa. Prehrana je odgovorna za 80% rezultata. Ovo vidimo i kod naših članova koji sudjeluju u našim programima prehrane ili biraju nutrition članarinu uz članarinu za treniranje. 

Ti članovi dolaze do rezultata 4 puta brže od onih koji treniraju bez da paze na prehranu. Ako nemate rezultata u dvorani gdje trenirate, velike su šanse da ćete odustati. Ako želite rezultat brže, uz trening, potrebna vam je i pomoć s prehranom, birajte dvoranu gdje možete dobiti i jedno i drugo od stručnjaka. U našem timu radi CrossFit Level 3 trener i Precision Nutrition trener Ivan Račić. 

 

4. Nudi li dvorana u kojoj planiraš trenirati individualni trening s trenerom?

 

Ako vam je CrossFit trening nešto sasvim novo, toplo vam savjetujem da započnete taj put s 1 na 1 treninzima. Grupni CrossFit trening može izgledati zastrašujuće. Ne znate što radite, izgubljeni ste u terminologiji, ne znate tehniku pokreta i niste upoznati s opremom. Zato je najbolji put koji možete izabrati za sebe, 1 na 1 trening s trenericom. Dvorana koja nudi takav put je dvorana koja razumi vaše strahove i vaše trenutno stanje i pomaže vam da uhvatite rutinu treniranja u mirnijem i manje zastrašujućem okruženju. Kad naučite tehniku pokreta, kad se upoznate s dvoranom i opremom i kad osjetite da ste sigurni i spremni za grupni trening onda će vam biti puno lakše uključiti se u grupni rad, nego kad vas samo ubacimo u grupu gdje ste u skroz nepoznatom teritoriju. Neki članovi toliko zavole individualni trening da i nakon uvodnih treninga odluče nastaviti trenirati tako ili u nekoj kombinaciji grupnog i individualnog treninga. 

 

CrossFit je trening metodologija. Grupni i individualni trening je način kako provodimo CrossFit metodologiju. Ne morate biti dio grupe ako ne želite. Nekome će više odgovarati grupa, drugima 1 na 1 način, bitno je da dvorana gdje želite trenirati nudi te opcije za vas.

 

1 na 1 trening je bolji za:

 

  • Članove koji žele krenuti s treningom, ali imaju određenu bol ili staru ozljedu
  • Članove koji nisu nikad trenirali CrossFit
  • Članove koji žele biti 100% sigurni da izvode svaku vježbu tehnički ispravno
  • Članove koji ne vole grupno okruženje

 

Zaključak

Sad kad znaš “4 najvažnija faktora za uzeti u obzir prije nego započneš s treningom”, možeš donijeti bolju odluku za sebe i svoje zdravlje. Tvoje zdravlje zaslužuje malo dublju analizu dvorane u kojoj misliš krenuti s treningom. Biraj najbolje za sebe. Rezerviraj uvodni razgovor klikom na link – https://bit.ly/3qGKFXz

 

This website or its third-party tools process personal data.
You may opt out by using the link Opt Out