ZAŠTO TREBAŠ REDOVITO TRENIRATI S UTEZIMA AKO IMAŠ 40+ GODINA!

Svi znamo da je trening važan za održavanje cjelokupnog zdravlja. Međutim, trening lako pada u drugi plan kako se naši prioriteti mijenjaju s obiteljskim životom i poslom. Ako tvoja rutina vježbanja ne uključuje trening snage, preporučam da kreneš sada. Postoje mnoge prednosti vježbi snage za osobe iznad 40 godina koje mogu poboljšati život.

 

ŠTO SE DOGAĐA S NAŠIM TIJELIMA KAKO STARIMO?

Kako starimo, gubimo mišićnu masu, gustoću kostiju, snagu, fleksibilnost i ravnotežu, a mnogi od nas dobivaju na težini. Previše ljudi vjeruje da je to samo 'dio starenja' i da je neizbježno, ali postoji mnogo istraživanja koja dokazuju suprotno. Ne samo da trening snage nakon četrdesete godine može zaustaviti ovaj pad, već ga za neke bolesti može i preokrenuti.

 

KAKO TRENING SNAGE POMAŽE?

Održavanje gustoće kostiju postaje sve važnije kako starimo, želimo smanjiti rizik od ozljeda zbog krhkih kostiju uzrokovanih bolestima poput osteoporoze. Trening s utezima pomoći će smanjiti brzinu gubitka gustoće kostiju i najbolja je obrana od bolesti koje bi mogle ograničiti vašu pokretljivost u starijoj dobi. Trening snage također će povećati mišiće koji štite zglobove i pomažu im da izdrže dulje s što manje "smetnji". Povećana mišićna vlakna i motorička kontrola kroz trening snage pomažu u poboljšanju stabilnosti, ravnoteže i koordinacije. Osim toga, istraživanja ukazuju da trening snage pozitivno utječe na vaš san i opće raspoloženje.

Osim svih gore navedenih pozitivnih točaka, što ste pokretljiviji i fizički sposobniji kako starite, to možete biti aktivniji što vam može pomoći da živite ispunjenijim životom – poput toga da se možete slobodno igrati sa svojim unucima i imati aktivan odmor.

 

NIKAD NIJE PREKASNO

Za vas koji imate više od 40 i mislite da je prekasno za početak, razmislite ponovno. Nikada nije kasno započeti s vježbama snage i uživati ​​u blagodatima. Nije važno imate li 40 ili 80 godina, još uvijek možete ojačati svoje tijelo. Početak treniranja ne mora biti stresno iskustvo. Ako nikad niste radili vježbe snage, obratite se stručnjaku za pomoć. Važno je pronaći trenera koji će vas voditi i podučavati kroz postupne progresije i individualizirani program koji odgovara vašem tijelu i potrebama. Nije mudro skočiti odmah u režim treninga visokog intenziteta, koji od vas zahtijeva da izvodite veliki broj ponavljanja brzo ili u okruženju s niskim nadzorom jer se izlažete riziku od ozljeda. Zato u dvorani imamo puno uvodnih 1 na 1 treninga gdje je sva pozornost trenera na vama da vam pomognemo u privikavanju na trening i da vas naučimo pravilno raditi vježbe, ovo je najbolji način za krenuti s treningom! 

 

REZERVIRAJ BESPLATNO SAVJETOVANJE

Trening snage je koristan u bilo kojoj životnoj fazi, ako želiš započeti ili imaš pitanja, rezerviraj besplatni uvodni razgovor i posavjetuj se s našim trenerima. 

 

This website or its third-party tools process personal data.
You may opt out by using the link Opt Out