Piletina s miso pastom

Tasty Tuesday ! Piletina s miso pastom!

Ovo je recept koji će vas izvesti iz sigurne zone okusa ali ako volite okuse đumbira, češnjaka i miso paste, nećete požaliti!

Miso pasta je fermenirana smjesa soje i riže, nekad i ječma (imate je u bia bia, jačeg i slabijeg okusa) koja ima odlične zdravstvene benefite ali nam je posebno draga radi fermentacijskog procesa za zdravlje crijeva i crijevnih bakterija!

Upravo radi toga, miso pasta se ne bi trebala kuhati već je se stavi u sam kraj kuhanja kako bi dobre bakterije i dalje imale učinak na naša crijeva.

Recept:

– pileća prsa lagano zarežite (vidi sliku) i zapecite dok ne uhvate boju na tavi ili teći koja može i u pećnicu.

– Nakon toga dodajte smjesu sastojaka koju ste izmiksali u multipraktiku ili s štapnim: komad đumbira velicine pola palca, 5 komada (režnjeva) luka, kapula, žlica meda, žlićica soli, malo limunovog soka, i malo miso paste velicine malog prsta (radi okusa sada, poslije je dodajemo radi bakterija), 2 do 3 žlice maslinovog ulja, 2 mrkve.

– stavite tavu/lonac s piletinom i “umakom” u pećnicu na 20ak minuta – pola sata dok tekućina ne iskuha.

– nakon što izvadite jelo iz pećnice u njega dodajte jos malo misa kojeg ste prethodno razmutili u malo tople vode (kako ne bi bilo grudica).

– poslužite s kuhanom rižom ili lešo povrćem pošto ovo jelo ima dosta okusa i potrebna mu je blaga baza. Na slici je basmati smeđa riža.

This website or its third-party tools process personal data.
You may opt out by using the link Opt Out