7 jednostavnih savjeta koji će ti ODMAH pomoći promijeniti navike u prehrani!

Promjena onog što te okružuje može značajno utjecati na tvoje navike. Ako ti je ispred lica povrće umjesto čokolade, puno su veće šanse da ćeš ga pojesti. Uz promjenu svog okoliša i par dodatnih trikova (kao ne idi gladan u shopping hrane) možeš značajno utjecati na svoje navike. 

Ovih 7 savjeta imaju moć da ti donesu brze promjene u tvojoj prehrani: 

  1. Nemoj držati slatkiše u kući 

Često smo lijeni za otići na trening, za izaći iz kuće, za xy. S ovim savjetom možemo napraviti da “lijenost” radi za nas. Otežaj sebi posezanje za visokokaloričnom/ niskohranjivom hranom s kojom se lako prejesti. Ako želiš slatkiše, ok, moraš izaći iz kuće navečer po zimi/kiši, kad sve što zapravo želiš je ležati na kauču u toplome i gledati TV. Ako imaš toliku motivaciju onda svakako pojedi to slatko! 🙂  

  1. Planiraj obroke

Nemoj donositi odluke o tome što ćeš jesti svaki dan jer ćeš se umoriti. Nemoj držati izbor obroka potpuno otvorenim cijelo vrijeme jer ćeš lako u zadnji tren odustati od boljeg izbora. Umjesto toga, odvoji malo vremena i donesi ove odluke unaprijed. Dva puta tjedno napravi plan obroka za iduća 3 dana. Taj plan će ti dati odgovore što trebaš kupiti u dućanu i postoji li nešto što trebaš skuhati ranije da je spremno na dan kad nemaš vremena. 

  1. Napravi “Veggie Bucket” 

Drži u frižideru u prozirnoj staklenoj posudi već narezano i oprano povrće spremno za jesti. Ovo će ti značajno olakšati dodavanje povrća u obroke i pomoći u slaganju brzih obroka kad nemaš inspiracije. 

  1. Nemoj ići gladan/na u dućan! 

Tretiraj kupnju namirnica kao posebnu operaciju. Napravi plan (poput onoga iz savjeta #2) i brzo izvrši zadatak. Usredotoči se na odjeljke s povrćem/voćem, ribom/mesom i mliječnim proizvodima. Nemojte prolaziti kroz odjeljke s prerađenom hranom jer ćeš nepotrebno doći u iskušenje. Ako si gladan/na onda je gotovo 100% sigurno da ćeš kupiti više stvari nego što ti treba i više nekvalitetnih namirnica.  

  1. U frizeru uvijek drži sastojke za super shake

Smrznuto voće i povrće možeš ubaciti direktno u blender i uvijek imaš pri ruci odličan shake / smoothie koji ti može pomoći kao obrok ili da izdržiš dok ne napraviš obrok kojeg ćeš žvakati. Uz mjericu proteina i nešto sjemenki imaš sve što ti treba u shake-u. 

  1. Skuhaj veću količinu mahunarki/žitarica da imaš za nekoliko dana

Cjelovitim žitaricama i mahunarkama treba vremena da se skuhaju, ali ako ih napraviš u nedjelju, imat ćeš ih u hladnjaku za korištenje u zdjelicama za cijeli idući tjedan. Uz ovaj savjet i savjet #3 već imaš 90% obroka spremno u idućem tjednu. 

  1. Prepoznaj zdravije opcije u dostavi kad sve drugo pođe po krivu

Današnja tehnologija omogućava nam da u par klikova dobijemo obrok ispred vrata. Postoje bolje i lošije opcije u dostavama, prepoznaj bolje i koristi ih kad ti zatrebaju. Bolje će uvijek biti kombinacije proteina (meso/riba) i povrće, umjesto pržene hrane ili fast food opcija.

This website or its third-party tools process personal data.
You may opt out by using the link Opt Out