Pitali ste nas: Jeli CrossFit siguran za djecu i mlade?

Ukratko, naravno da je! CrossFit ima ključnu ulogu u razvoju samopouzdanja i svijesti o tijelu kod djece i mladih, potiče prirodne pokrete i promiče dugoročnu pokretljivost.
Posjet bilo kojem dječjem igralištu diljem svijeta otkriva zajedničku temu u dječjim pokretima – trčanje, skakanje, penjanje, višanje i puzanje na improviziran način. Svi se slažemo da su koristi igranja/treniranja daleko veće od minimalnog rizika od ozljeda a ujedno je sigurno i zabavno.


S obzirom da CrossFit uključuje pokrete koji su prirodni za djecu, logično je zaključiti da je CrossFit siguran za djecu. S roditeljskog stajališta, moguća zabrinutost može se odnositi na to je li program prikladan za tijelo u razvoju? Međutim, CrossFit se usklađuje s prirodnim uzorcima kretanja, poput skakanja i višanja, potičući samopouzdanje i pripremajući ih za složenije pokrete.
Osim toga, CrossFit ne samo da priprema djecu za potencijalne sportske aktivnosti, već i pridonosi očuvanju fleksibilnosti u odrasloj dobi.

Intenzitet je još jedna stavka koja brine roditelje jer CrossFit naglašava intenzitet, ali uvijek prema primjerenoj dobi. Metodologija stavlja naglasak na ispravnu tehniku i dosljednost, s intenzitetom koji se postupno uvodi nakon usvajanja temeljnih pokreta. Pristup prilagođen različitim psihološkim i fiziološkim sposobnostima svakog djeteta čini iskustvo istovremeno ugodnim i izazovnim.
Prema riječima dr. Wendy Schofer, CrossFit pruža jedinstvenu priliku djeci da istraže i razumiju svoja tijela, prihvaćajući koncept da je svatko sportaš. Potiče prilagodljivost za osobe različitih veličina, oblika, iskustava i sposobnosti. CrossFit Teens grupa doprinosi pozitivnoj zajednici koja potiče samopouzdanje, zdrave navike i inkluzivnu kulturu u kojoj se slavi trud, bez obzira na početne točke ili sportske sposobnosti.


Osim sigurnosti i fizičkog razvoja, aspekt zajednice CrossFita posebno je privlačan roditeljima. U eri kada vrijeme provedeno na igralištu i osobnim interakcijama opada, sudjelovanje u grupama pruža dragocjeno zajedničko iskustvo. Djeca ne samo da vježbaju kretanje tijela, već se uče nositi s izazovima, raduju se uspjesima drugih.
U suštini, CrossFit se pojavljuje kao alat koji djeci omogućuje razvijanje samopouzdanja, zdravih navika i društvenih vještina u sigurnom i ugodnom okruženju, usklađenom s njihovim potrebama za tjelesnim i emocionalnim rastom.

This website or its third-party tools process personal data.
You may opt out by using the link Opt Out